Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ο Κώστας Κάππας παίζει "Τάβλι" και η ΕΡΤ παίζει πειρατικά!


Ο Κωνσταντίνος Κάππας είναι ένας ηθοποιός που είναι ευρέως γνωστός στο κοινό την τελευταία δεκαετία. Ως άνθρωπος, από αυτή τη μία ώρα βγαίνει το συμπέρασμα ότι είναι διαφορετικός απ' ό,τι μπορεί να φανταστείς. Οι τηλεοπτικοί του ρόλοι διακρίνονταν από εναλλαγές και δεν φοβήθηκε την πρόκληση των χαρακτήρων που υποδυόταν, αυτό θα συμβεί και από το φθινόπωρο στη νέα θεατρική παράσταση όπου θα πρωταγωνιστήσει.
Είναι ευχάριστος, ομιλητικός, καθόλου στημένος και αφοπλιστικά ειλικρινής, χαρακτηριστικά που ειδικά στους ανθρώπους που η πρώτη σου εντύπωση γι' αυτούς προέρχεται από τα τηλεοπτικά πλατώ δεν είναι δεδομένα.
Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013, ο Κώστας Κάππας μάς μίλησε για την παράσταση "Το τάβλι" του Βασίλη Κεχαΐδη που ανεβαίνει για 3η χρονιά μέχρι τις 30 Ιουνίου σε μια αυλή του Ψυρρή, με τη διαφορά ότι συμπρωταγωνιστής του φέτος είναι ο Σωκράτης Πατσίκας ("ηθοποιός Α' εθνικής", όπως τον χαρακτήρισε) και όχι ο Νίκος Ορφανός.
Μια ιστορία δύο μικροαστών των αρχών του '70, αντιπροσωπευτικών και αναγνωρίσιμων τύπων της Ελλάδας που ξεκινώντας από μια παρτίδα τάβλι καταλήγουν να σχεδιάζουν το μεγάλο κόλπο που θα τους κάνει πλούσιους. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, οι απολαυστικοί διάλογοι και τα ευτράπελα είναι ουκ ολίγα, ειδικά όταν η απόσταση μεταξύ ηθοποιών και θεατών είναι μικρότερη του ενός μέτρου.
Το πώς και το πότε αποφάσισε ότι θέλει να ανεβάσει αυτή την παράσταση, γιατί σε μια αυλή και σε ποια συγκεκριμένα, πόσο εύκολο είναι να κάνεις περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και αν θα γίνει ταινία είναι μερικά από όλα τα πολύ ενδιαφέροντα που μας είπε.

Στη δεύτερη ώρα της εκπομπής, ακούσαμε τις δηλώσεις των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για την ανακοίνωση του Σίμου Κεδίκογλου για το κλείσιμό της. Η Ντένια Σαρακίνη (παρουσιάστρια ειδήσεων ΝΕΤ), η Βίκυ Χαΐνά(δημοσιογράφος της ΝΕΤ),ο Νίκος Ιωαννίδης (αρχισυντάκτης του "Συμβαίνει Τώρα" ΝΕΤ), η Λένα Αρώνη (παρουσιάστρια της εκπομπής "Ημερολόγια" ΕΤ1), η Ρούλα Κωνσταντοπούλου (δημοσιογράφος ΝΕΤ) και η Μαρίνα Δεμερτζιάν (δημοσιογράφος ΝΕΤ) μας μίλησαν για το πώς βίωσαν αυτό το γεγονός, πόσο τους αιφνιδίασε, τί λένε σε όλο τον κόσμο που τους στηρίζει και ποια ήταν η δική τους αντίδραση στα κακώς κείμενα της ΕΡΤ.

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή εδώ:

http://www.mixcloud.com/SpamePaketo/%CE%BF-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%80%CF%80%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-spame-%CF%80%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CF%81%CF%84-14-6-2013/