Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Το «Έγκλημα στα παρασκήνια» μπορεί να μην διαλευκάνθηκε… αλλά θα βρει τη λύση του μέχρι τις 21 Απριλίου

Ένα από τα πρώτα και γνωστότερα έργα του Γιάννη Μαρή ανεβαίνει φέτος για πρώτη φορά στο θέατρο και συγκεκριμένα στο «Από Μηχανής Θέατρο» (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο). Το «Έγκλημα στα Παρασκήνια» δημοσιεύτηκε το 1954 και το 1960 έγινε κινηματογραφική ταινία. Η άνθηση του ελληνικού αστυνομικού μυθιστορήματος επί της ουσίας οφείλεται στον Γιάννη Μαρή και τα βιβλία του.

Μια μεγάλη πρωταγωνίστρια του Κρατικού Θεάτρου, η Ρόζα Βαργή, πεθαίνει την βραδιά της πρεμιέρας. Όταν καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για δολοφονία όλοι είναι ύποπτοι και ο αστυνόμος Μπέκας αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο με βοηθό τον δημοσιογράφο Γιάννη Μακρή…
Αυτή τη φορά, τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Κατερίνα Μπερδέκα και ο χώρος που διαδραματίζεται η ιστορία είναι ένα μπαρ, όπου όλα συμβαίνουν εκεί. Με τον κατάλληλο φωτισμό και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται οι θεατές μεταφέρονται στην Αθήνα του ’50 και στις παράλληλες δράσεις, ώστε να ξετυλιχτεί το κουβάρι του μύθου.
Η Μαριάνθη Μπαϊρακτάρη, η Αθηνά Μπερδέκα και ο Γιώργος Βουβάκης, τρεις εκ των πρωταγωνιστών της παράστασης, μας μίλησαν την Παρασκευή 5 Απριλίου για την υπόθεση του έργου, το πώς επιτυγχάνεται η «νουάρ» ατμόσφαιρα της παράστασης, τους ρόλους που υποδύονται και τη συνεργασία τους με τους υπόλοιπους ηθοποιούς, όπως την Γωγώ Μπρέμπου και τον Ερρίκο Λίτση, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο θέατρο.
Είναι ενθουσιασμένοι και πολύ περήφανοι γι’ αυτή τη δουλειά και το αποτέλεσμα το οποίο τους δικαιώνει.
Οι παραστάσεις ολοκληρώνονται, μετά από δύο παρατάσεις, στις 21 Απριλίου.
Αν θέλετε να ακούσετε όλα όσα μας είπαν οι τρεις ηθοποιοί δεν έχετε παρά να κάνετε ένα απλό κλικ εδώ:
http://www.mixcloud.com/SpamePaketo/spame-5-4-2013/