Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι ΜΕΝΤΑ μας δρόσισαν και γέμισαν με όμορφες μελωδίες την τελευταία Παρασκευή του Μαρτίου!

Ο Νίκος Παπαδημητρίου εκπροσώπησε τους ΜΕΝΤΑ την Παρασκευή 29 Μαρτίου στο Spame Πακέτο και μας μίλησε για πολλά κι ενδιαφέροντα. Αναφερθήκαμε αρχικά, στο αποψινό live τους στο s.i.x. dogs (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι), στον δίσκο τους "ΜΕΝΤΑ" του οποίου την παραγωγή ανέλαβαν εξ ολοκλήρου χωρίς την υποστήριξη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας, παρά μόνο με μια βοήθεια στη διανομή από την Inner Ear. Για να είμαστε πιο ακριβείς ο δίσκος κυκλοφόρησε σε βινύλιο και σε ψηφιακή μορφή, σε cd δεν θα το βρείτε! Μάλιστα, το ίδιο το βινύλιο, το εξώφυλλο και το mastering έγιναν στην Αγγλία. Αυτό, βέβαια δεν είναι κάτι περίεργο, καθώς ακόμη και τα βίντεο κλιπ τους, όπου στα τελευταία δεν πρωταγωνιστούν οι τέσσερίς τους, γυρίζονται στην Αμερική από τον σκηνοθέτη τους, τον Γρηγόρη Ρέντη, ο οποίος σπούδασε εκεί. Επομένως, από τη στιγμή που εκείνοι κάνουν την παραγωγή έχουν την ευχέρεια να επιλέξουν τί είναι το καλύτερο για τη δουλειά τους. Δεν σημαίνει πως δεν κάνουν λάθη, ή δεν έχουν κάνει και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, αλλά προσπαθούν να τα διακρίνουν και να τα αποφύγουν στη συνέχεια. Όχι πάντα με μεγάλη επιτυχία όπως μας είπε ο Νίκος.
Για το συγκρότημα μετρά κυρίως η άποψη των ανθρώπων που τους ακολουθούν χρόνια, για παράδειγμα όταν τους είπαν πως στους δίσκους τους δεν βγαίνει η ζωντάνια του live αποφάσισαν αυτός ο δίσκος να έχει λίγη περισσότερη "φασαρία" και το έκαναν.
Οι ΜΕΝΤΑ θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν και να δημιουργούν μαζί, ωστόσο προέχουν άλλοι άνθρωποι και άλλα πράγματα, αυτός είναι και ο λόγος που δεν γράφουν τόσο συχνά ώστε να έχουν ένα μεγαλύτερο υλικό και να κυκλοφορούν πιο συχνά δίσκους. Βέβαια, παίζει ρόλο και το γεγονός πως από τη στιγμή που εκείνοι τους χρηματοδοτούν απαιτείται κι ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να συγκεντρωθούν τα χρήματα, αλλά και να οργανώσουν οι ίδιοι ό,τι χρειάζεται η εκάστοτε παραγωγή.
Εντούτοις, έχουν ένα σταθερό πρόγραμμα, αυστηρό και συγκεκριμένο που κάνουν πρόβες, γράφουν τραγούδια, δουλεύουν πάνω σ' αυτά. Έχουν, βέβαια, και άλλες δουλειές όχι μόνο το συγκρότημα, επομένως θέλοντας και μη ο χρόνος αναγκαστικά είναι περιορισμένος.
Τα τραγούδια τους μπορεί κανείς να τα βρει και σε ψηφιακή μορφή και να τα αγοράσει, χωρίς να σημαίνει ότι δεν τους ενδιαφέρει το κέρδος, άλλωστε είναι απαραίτητο να συνεχίσουν να υπάρχουν, απλώς θεωρούν πως σε cd δεν έχει πια κανένα νόημα να κυκλοφορήσουν.
Απόψε στο s.i.x. dogs θα υπάρχουν τα τελευταία 20 βινύλια του δίσκου "ΜΕΝΤΑ" για όποιον θέλει να το αγοράσει.
Μάθαμε μάλιστα και τί σημαίνει mastering, ο Νίκος Παπαδημητρίου μας έλυσε όλες μας τις απορίες. Αν θέλετε κι εσείς να ακούσετε όλα όσα είπαμε και φυσικά, όλα τα καινούργια τραγούδια των ΜΕΝΤΑ, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.mixcloud.com/SpamePaketo/spame-29-3-2013/

Οι ΜΕΝΤΑ live τοΣάββατο 30 Μαρτίου 2013, στις 9μμ στο s.i.x. dogs (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι)