Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ανακρίναμε τον Γιάννη Σαρακατσάνη και μας τα είπε -σχεδόν- όλα. Αθώος, λοιπόν!

                     

Είναι ένας πολυάσχολος άνθρωπος, γύρω από την μεγάλη του αγάπη πάντα, που είναι η τέχνη του θεάτρου. Τον έχουμε συνδέσει με κωμικές στιγμές divised θεάτρου, συμμετοχές σε τηλεοπτικές σειρές, διαφημιστικά, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές του "Ιδρύματος", αλλά πιθανότατα δεν συγκρατήσαμε το όνομά του. Ήρθε η ώρα να το κάνουμε.
Ο Γιάννης Σαρακατσάνης, ιδρυτικό μέλος των AbOvo, ηθοποιός και σκηνοθέτης, βρέθηκε στην εκπομπή Spame Πακέτο για μία ώρα την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013.
Η ομάδα AbOvo ανεβάζει αυτή την περίοδο το "Έγκλημα στη γκαλερί" στο Thission Lofts (Πειραιώς 123) μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου. Μια διαδραστική παράσταση που αξιοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των πάνω από 1000 τ.μ του χώρου αναζητώντας μαζί με τους 50 θεατές τον ένοχο!
Ο ένοχος υπάρχει και είναι ένας, δεν αλλάζει κάθε φορά και ακολουθώντας στοιχεία, αλλά πραγματοποιώντας και ανακρίσεις στους υπόπτους όλοι μαζί καταλήγουν στο ποιος είναι ο υπαίτιος.
Παράλληλα, ετοιμάζει την παράσταση "Προσοχή κίνδυνος!" που θα ανέβει για δύο μέρες, 6 και 7 Απριλίου στο "Θέατρο του Ήλιου" (Φρυνίχου 10, Πλάκα) με τις ομάδες των σεμιναρίων "Spring People" όπου διδάσκει τα τελευταία 3 χρόνια, αλλά και το Bob Theatre Festival για νέες θεατρικές ομάδες που διοργανώνουν οι AbOvo για έκτη χρονιά από 15 έως 19 Μαΐου.
Δεν τελειώνουν εδώ οι ασχολίες, καθώς παράλληλα είναι και μέλος της SciCo, ενός εκπαιδευτικού προγράμμτος επικοινωνίας της επιστήμης. Ο Γιάννης βλέπετε είναι και μαθηματικός κι αφού δεν το άσκησε το επάγγελμα συμμετέχει ως σκηνοθέτης στις εκπαιδευτικές παραστάσεις για παιδιά, με στόχο να αγαπήσουν και να γνωρίσουν με ευχάριστο, οικείο και παραστατικό τρόπο τις θετικές επιστήμες. Εδώ που τα λέμε, αν αυτό υπήρχε όταν πήγαινα εγώ σχολείο μπορεί η σχέση μου με τα Μαθηματικά και τη Φυσική να ήταν τουλάχιστον τυπική, κάπως καλύτερη έστω και όχι μια σχέση μίσους...
Ως προς αυτό βέβαια, είπε πως είναι και θέμα καθηγητών και σχολείων, καθώς εκείνοι τους καλούν κι έκανε μια σύγκριση με τα σχολεία στην Αγγλία, όπου πέρυσι το καλοκαίρι είχε βρεθεί για πέντε εβδομάδες κάνοντας σεμινάρια σε δημοτικά σχολεία. Εκεί, η εξαίρεση είναι ο καθηγητής που βαριέται να κάνει μάθημα, όχι ο κανόνας.
Εξαιρετικά ενδιαφέροντα πράγματα είπαμε με τον Γιάννη Σαρακατσάνη, έναν πολύ ευχάριστο συνομιλητή και μπορείτε να το διαπιστώσετε κάνοντας ένα απλό κλικ: