Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σίμος Πατιερίδης επισκέφθηκε το Spame Πακέτο και μας μίλησε για την παράσταση "Άργος"

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου στην εκπομπή Spame Πακέτο βρέθηκε ο Σίμος Πατιερίδης, ο οποίος μαζί με τον Ντίνο Νικολάου ανεβάζει αυτή την περίοδο και μέχρι την Τρίτη 26/2 την ηχοκινητική παράσταση "Άργος" στο θέατρο Φούρνος (Μαυρομιχάλη 168, Εξάρχεια).
Η εν λόγω παράσταση βρίσκεται ουσιαστικά στο πλαίσιο του project "Mythos PhD (Play hense destroy)" της πλατφόρμας Create an Accident (http://createanaccident.com/) και δημιουργοί της είναι οι δύο performers, οι οποίοι έχουν αναλάβει εξ ολοκλήρου ό,τι αφορά την παράσταση.
Με έναυσμα την περιπλάνηση του Οδυσσέα και τον πιστό του σκύλο Άργο που τον περίμενε, δημιούργησαν κάτι πολύ ιδιαίτερο για την αναμονή και όσα συμβαίνουν κατά τη διάρκειά της. Έφτιαξαν ένα video game στο οποίο ξαφνικά οι δυο τους γίνονται ήρωες και ακολουθούν τις οδηγίες του παιχνιδιού, περνώντας από πίστα σε πίστα, ανεβαίνοντας επίπεδα και χάνοντας ζωές. Γνώριζαν εξαρχής ότι πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, καθώς στην Ελλάδα δεν έχουμε την εξοικείωση που έχουν στο εξωτερικό με τέτοιου είδους θεάματα. Ωστόσο, και οι δύο έχουν συνεργαστεί κατά το παρελθόν με τον Δημήτρη Παπαϊωάννου από διαφορετικές θέσεις κι έχουν μια αρκετά πιο ουσιαστική και βιωματική σχέση με τις ηχοκινητικές παραστάσεις, οι οποίες τους εκφράζουν καλλιτεχνικά περισσότερο.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την παράσταση, τη σύλληψη, την αρχική ιδέα και την εξέλιξη της μέχρι να ανέβει μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη τη συζήτηση με τον Σίμο Πατιερίδη εδώ: http://www.mixcloud.com/SpamePaketo/spame-8-02-2013/