Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Ο Φεβρουάριος κατέφθασε με μια ερώτηση από την Αλεξάνδρα Κ* και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη: «Να ‘ρθω μαζί σου;»

Ηλιόλουστος μας ήρθε ο Φεβρουάριος και γεμάτος θετική ενέργεια και πολύ ταλέντο! Προσπεράσαμε τις όποιες αντιξοότητες (συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια) και περάσαμε ένα δίωρο γεμάτο ιστορίες γνωριμιών, δημιουργίας, συνεργασίας και θεάτρου με την Αλεξάνδρα Κ* και τον Κωνσταντίνο Ασπιώτη, την συγγραφέα και τον σκηνοθέτη αντίστοιχα της παράστασης "Να 'ρθω μαζί σου;" που παίζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή στην κεντρική σκηνή του 104 (Ευμολπιδών 41, Γκάζι). Βρέθηκαν στην εκπομπή Spame Πακέτο για δύο ώρες, 4-6μμ, την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου και μας μίλησαν με ενθουσιασμό για το πώς δημιουργήθηκε εξαρχής αυτή η παράσταση.
Όλα ξεκίνησαν πριν κάποια χρόνια στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στην σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, καθώς όλοι οι συντελεστές της παράστασης έχουν περάσει από εκεί. Κάποιοι εκ των οποίων γνωρίστηκαν τότε και αυτή η κοινή πορεία έχει διαμορφώσει και τα βιώματά τους ως προς το θέατρο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η αισθητική τους για το τί εστί θέατρο είναι κοινή, ο Κωνσταντίνος, όμως, κατά τα λεγόμενα της Αλεξάνδρας κατάφερε να τους φέρει στην ίδια συχνότητα. Μεταξύ τους έχουν περάσει όλα τα στάδια των ανθρώπινων σχέσεων, τόσο ώστε πλέον γνωρίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλον κι έτσι οι συνθήκες συνεργασίας είναι πολύ πιο ευκρινείς και έντιμες.
Οι τέσσερις ηθοποιοί είναι "κομάντο", όπως τους χαρακτήρισε ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ασπιώτης. Καταφέρνουν να ισορροπήσουν με μεγάλη δεξιοτεχνία μεταξύ του μπουλβάρ στοιχείου, αλλά και του σχολίου που γίνεται για την εποχή, τους ανθρώπους και τον φόβο τους να σχετιστούν, να μοιραστούν, να εκτεθούν, χωρίς, ωστόσο, να δημιουργούν μια καρικατούρα ή κάτι δραματικό. Ισορροπώντας άψογα στο λεπτό σχοινί που τους χωρίζει από την επιφανειακή προσέγγιση.
Ήταν κοινή επιθυμία όλων να δημιουργήσουν εκ του μηδενός μια δική τους παράσταση εδώ και αρκετά χρόνια κι η στιγμή ήρθε όταν το καλοκαίρι ο Κωνσταντίνος έστειλε ένα γραπτό μήνυμα στην Αλεξάνδρα ανακοινώνοντάς της πως έφτασε η ώρα. Εκείνη κατάλαβε αμέσως και ρώτησε τί θέμα θέλει να έχει το έργο και πόσους ρόλους. Η συνέχεια είναι καταγεγραμμένη στο blog που δημιούργησε η Αλεξάνδρα για την παράσταση κατά την διαδικασία της εξέλιξής της και των προβών (http://narthwmazisou.com/).
Πρόκειται για δύο πολύ νέους, δημιουργικούς και ταλαντούχους ανθρώπους με φρέσκια ματιά, αυθορμητισμό, γλυκύτητα και μεγάλη αγάπη γι' αυτό με το οποίο αποφάσισαν να καταπιαστούν σε μια δύσκολη εποχή. Ίσως, αυτός ακριβώς να είναι και ο λόγος που είναι τόσο παθιασμένοι και χαρούμενοι μ' αυτή τη δουλειά, γιατί ξεκίνησαν το όλο εγχείρημα από την άσβεστη επιθυμία να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους, να συνδυαστούν και να συναντηθούν, έτσι ώστε ήταν αναμενόμενο πως θα υπερπηδούσαν τα όποια εμπόδια. Και τα κατάφεραν.
Πέρα από το "Να 'ρθω μαζί σου;", ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης πρωταγωνιστεί στην παράσταση "Κόκκινα Φανάρια" στο Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, ενώ η Αλεξάνδρα Κ* γράφει παιδικά και νεανικά βιβλία (πιο πρόσφατο το "Lalaland" -όλα κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Πατάκη), θεατρικά έργα, αρθρογραφεί στο περιοδικό Cosmopolitan και είναι κειμενογράφος σε διαφημίσεις.
Για να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή, όσα μας είπαν η Αλεξάνδρα Κ* και ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης για την παράσταση "Να 'ρθω μαζί σου;", αλλά και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη για το πρόγραμμα που ξεκινά το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στον Σταυρό του Νότου Plus, δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ εδώ:
http://www.mixcloud.com/SpamePaketo/h-spame-1-2-2013/