Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Σσς... κάποιοι ήρθαν στο Spame Πακέτο!


Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου το στούντιο του Spam Radio γέμισε νιάτα και ταλέντο. Οι συντελεστές της παράστασης "Σσς...κάποιος έρχεται", Αμαλία Νίνου, Θανάσης Ζερίτης και Χάρης Κρεμμύδας, ήρθαν και μας μίλησαν για την επινοημένη τους πολιτική κωμωδία, για την ομάδα ω² (ω-δύο), αλλά και την 4Frontal, για τις επόμενες παραστάσεις της ομάδας, όπως ότι σήμερα στις 6μμ κάνουν πρεμιέρα οι "Όρνιθες" του Αριστοφάνη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Τζωρτζίνας Κακουδάκη, σε μια διασκευή για εφήβους. Από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά στο ίδιο θέατρο η διασκευή, επίσης για εφήβους, του έργου του Σαίξπηρ Ό"νειρο καλοκαιρινής νύχτας", ενώ από τον Ιανουάριο 2013 θα βρίσκονται στο BIOS με το "Spring Xpress" του Φρανκ Βέντεκιντ κι αυτό σε σκηνοθεσία της Τζωρτζίνας Κακουδάκη.
Η Αμαλία Νίνου σκηνοθέτησε μαζί με τον Θανάση Ζερίτη την παράσταση, ωστόσο, πρωταγωνιστεί στον "Γυάλινο Κόσμο" του Τέννεσι Ουίλιαμς για δεύτερη χρονιά έχοντας τον ρόλο της Λώρα. Πέρασε στο Μαθηματικό, αλλά δεν είναι κάτι με το οποία θέλει να ασχοληθεί. Δεν πιστεύει ότι πρέπει να πεθάνεις πάνω στο σανίδι, αν κάποια στιγμή εκλείψει η ανάγκη να είσαι εκεί ή ζυγίσεις τί είναι πιο σημαντικό για την ψυχική και σωματική σου υγεία, μπορείς να σταματήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι παραιτείσαι από την τέχνη ή απ' αυτό που αγαπάς. Όπως, άλλωστε, είπε το να μην είσαι πάνω στη σκηνή, αλλά να πηγαίνεις να παρακολουθείς θέατρο είναι μια εξίσου άμεση επικοινωνία με την τέχνη.
Ο Θανάσης Ζερίτης σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί στην παράσταση, πέρασε στο Τμήμα Θεατρολογίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς εκείνος αποφάσισε νωρίς πως ο,τιδήποτε άλλο δεν τον καλύπτει. Απολαμβάνει να αλλάζει ρόλους στις παραστάσεις που ανεβάζει η ομάδα τους. Πέρα από τον ρόλο του ηθοποιού, έχουν αρχίσει να του αρέσουν "επικίνδυνα" και τα πιο περιφερειακά, από την επιμέλεια του κειμένου και τη σκηνοθεσία μέχρι τη σκηνογραφία. Στη συνέχεια θα βρίσκεται στις επόμενες παραστάσεις της ομάδας για τις οποίες μας μίλησε με ενθουσιασμό. Όσο για τις οικονομικές απολαβές, περισσότερο οι γονείς του ανησυχούν, εκείνος έχει αποδεχθεί πως για να κάνει αυτό που αγαπάει ίσως πρέπει παράλληλα να δουλεύει σε καφετέριες και μπαρ. Αλλά του αρκεί να κάνει αυτό που αγαπάει, να μπορεί να το κάνει, γιατί το έχει ανάγκη.
Ο Χάρης Κρεμμύδας πρωταγωνιστεί στην παράσταση, χορεύει και τραγουδά, όπως και όλοι υπόλοιποι, όπως είπε. Πέρασε στη Γεωλογία, αλλά ήταν κάτι που δεν τον κάλυπτε και όταν βαρέθηκε να έχει εξεταστική και να διαβάζει γι' αυτήν, κατάλαβε πως πρέπειν' ασχοληθεί με κάτι άλλο. Δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα γίνει ηθοποιός, περισσότερο χόρευε, αλλά στα 22 ήταν κάπως μεγάλος για να ξεκινήσει μια καριέρα χορευτή από το μηδέν. Με τη ζωγραφική δεν "το είχε", οπότε μιας και καλά περνούσαν στην παρέα λέγοντας αστεία, είπε να το δει επαγγελματικά. Και τελικά, κατάλαβε πως αυτό ήθελε, αυτό έπρεπε να κάνει. Του χρόνου σκέφτεται να πάει για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό πάνω στο θεατρικό management και μόλις γυρίσει...η ομάδα θα πλουτίσει, όπως είπαν μ' ένα στόμα αστειευόμενοι.
Για περισσότερα μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή εδώ:
http://www.mixcloud.com/SpamePaketo/spame-26-10-2012/