Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Παραμυθιαστείτε απενεχοποιημένα!

Σήμερα γιορτάζουν άνθρωποι, πάρα πολλοί, χρόνια πολλά, λοιπόν και κυρίως να είστε πάντα καλά, χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι!
Πλησιάζουν οι γιορτές κι εγώ θυμάμαι μια ταινία κινουμένων σχεδίων, συγκεκριμένα ένα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά που έγινε ταινία και το είχα δει το απόγευμα την παραμονή Πρωτοχρονιάς πριν δύο χρόνια στην ΕΡΤ. Έκλαψα πολύ, πολύ όμως, αλλά νομίζω ότι εκείνη τη στιγμή βλέποντάς το κατάλαβα αυτή την αντίφαση που έχουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και σκέφτηκα πως στον κόσμο κανείς δεν πρέπει να νιώθει μόνος, αλλά ούτε υποχρεούται να πετάει στα σύννεφα από ευτυχία.
Είναι μια γιορτή της αγάπης, της αθωότητας, της πίστης στο καλό, της ελπίδας στο θαύμα, αξίζει να χαιρόμαστε χωρίς ενοχές, αλλά δεν θα έπρεπε κανείς να μας το επιβάλλει. Υπάρχουν άλλωστε κι άνθρωποι που δεν χαμογελούν είτε γιατί έχουν σοβαρά και πρακτικά προβλήματα, είτε γιατί ψυχολογικά ή συναισθηματικά δεν είναι στην καλύτερή τους φάση. Κάθε μέρα όλο το χρόνο πρέπει να νοιαζόμαστε να είμαστε εμείς και οι άλλοι καλά, να δεχόμαστε ότι υπάρχουν και δυσκολίες, αλλά ως επί το πλείστον να είμαστε καλά και μαζί σ' αυτό.
Με αυτή την ευχή και την ταινία "Ένα δέντρο μια φορά", σας ή μάλλον μας εύχομαι από τώρα και καλές γιορτές με όλη μου την καρδιά για να πιάσει...

"Ένα δέντρο μια φορά" του Ευγένιου Τριβιζά
(ακούγεται και ο Διονύσης Σαββόπουλος ως χιονάνθρωπος)