Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Δικαιοσύνη- Ελληνικός Παραλογισμός 0-2...(και όχι μόνο)

Διάβασα στο protagon.gr ένα άρθρο του Σταύρου Θεοδωράκη για δύο πρώην χρήστες ναρκωτικών, οι οποίοι πριν 13 χρόνια συνελήφθησαν με τις κατηγορίες κλοπής για μια ζάντα ο ένας και εμπορία ναρκωτικών για 1,5 γραμμάριο ηρωίνης ο άλλος. Ήταν κάτι που με έκανε να καταλάβω ότι ακόμη και όση λογική μας είχε απομείνει χάθηκε οριστικά.
Οι άνθρωποι αυτοί, αφού πήγαν στο "18 Άνω" για απεξάρτηση, τα κατάφεραν να μείνουν καθαροί. 13 χρόνια μετά, η ελληνική δικαιοσύνη εκδίκασε στο Εφετείο την υπόθεση καταδικάζοντας τους σε 4 χρόνια φυλάκιση έκαστος για μια κλεμμένη ζάντα κι 1,5 γραμμάριο ηρωίνης που θεωρήθηκε εμπορία.
Τελικά, η Δικαιοσύνη ασχολείται μόνο με τις υποθέσεις της πορνοστάρ και του "στιγμιαίου λάθους"; Το να εκδικάζεις μια υπόθεση τόσα χρόνια μετά για το οτιδήποτε, όχι μόνο γι'αυτό, τί νόημα έχει; Πού είναι η ουσία της όλης διαδικασίας; Όταν κάποιος κάνει ένα φόνο, ή είναι βιαστής ή έχει διαπράξει κλοπές, απάτες κλπ, το να δικαστεί για τις πράξεις του τόσα χρόνια μετά και εν τω μεταξύ να συνεχίζει τη δράση του ή ακόμη χειρότερα να είναι αθώος και να έχει προφυλακιστεί μέχρι τη δίκη, πόσο δίκαιο είναι; Το να καταστρέφεις τη ζωή τόσων ανθρώπων, είτε θυμάτων είτε θυτών, με και χωρίς εισαγωγικά, χωρίς λόγο, χωρίς να υπάρχει μια αιτιολόγηση που να σε πείθει, είναι ανήκουστο και απάνθρωπο. Για ποια διαφάνεια συζητάμε, όταν η σημαντικότερη εξουσία δεν παίρνει σοβαρά το ρόλο και τη σημασία της.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο στη διεύθυνση που παραθέτω:
http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=3100&reftab=61&t=%CE%A4%CE%AD%CF%83%CF%83%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%B6%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B1
Μακάριοι, τελικά, οι πτωχοί τω πνεύματι... Γιατί οι πλούσιοι σ' αυτό, μάλλον ξεπουλάνε για να πτωχεύσουν, μπας και γλιτώσουν την παράνοια.